Supă de porumb dulce, cu pui
Supă de porumb cu pui
Supele cremă au mai multe avantaje nutriționale, printre care acela că nutrienții din ingrediente sunt mai bine eliberați. Astfel, sunt utile celor cu probleme de asimilare (bătrâni, ectomorfi, bolnavi, convalescenți) dar și sportivilor care au nevoie să aducă rapid “combustibilul” și “cărămizile” necesare refacerii și performanței.
Ingrediente și mod de preparare
Pentru această supă de porumb am pornit de la carne de pui bio (ideal este să se fiarbă și oasele, pielea, adică toate părțile puiului), pe care am fiert-o împreună cu morcovi, țelină, ceapă. Carnea am scos-o pe o farfurie, pentru a fi adăugată ulterior sau pentru a fi folosită în alte rețete. În zeamă rămâne și o oarecare cantitate de proteine. Pentru copiii mofturoși poate fi păstrată in mix, astfel încât să nu o “simtă” la gust.
Ca sursă de carbohidrați complecși am folosit porumb bio de la borcan (d’aucy). Toate au mers în blenderul cu cană de sticlă de la Heinner Electrocasnice (click pentru preț de ofertă la emag), unde au fost transformate într-o supă-cremă. Porumbul este “dulce” ca soi, nu are zahăr adăugat. Fiind un preparat cald, blenderele cu cană de plastic sunt de evitat. Atenție mare la temperatură, am lăsat să se răcească puțin supa înainte de a o turna în cana blenderului.
Rezultă o supă de porumb dulce, foarte gustoasă, în care am adăugat niște germeni puternic aromați, proaspeți. Carnea poate fi pusă la final. Va trebui sărată suplimentar sau “dreasă” cu zeamă de lămâie.
Aceste supe cremă (cum este și cea de linte dintr-o rețetă anterioară de pe blog) sunt foarte sățioase, ușor de digerat și ne hidrateaza foarte bine. Pot fi mâncate cu crutoane sau pâine crocantă de secară.