Ton cu fasole verde
Ton cu fasole verde
De ce facem ton cu fasole verde? Tonul are avantajul principal că este lipsit de oase și vine cu omega 3 în dieta noastră. Steak-ul (bucata de carne “macră”) de ton devine și el mai accesibil ca preț. Așa că ne îndepărtăm de conserve atunci când avem ocazia.
Cum gătim?
Poate fi gătit la abur, la cuptor sau la grătar. Aici am folosit un grill electric de la Heinner (click pentru oferta emag). Începem la temperatură mare și apoi, înainte să apară arsura, o vom reduce la minim. Timpul va fi în funcție de gradul de gătire dorit de fiecare. Eu prefer să fie crud la mijloc.
Un astfel de grătar electric e foarte comod de folosit: mic, se porneste rapid, se spală ușor, nu are nevoie de gaze, este practic portabil. Chiar daca nu sunt fanul grătarelor, faptul că se poate regla temperatura reprezintă un mare plus și ne dă posibilitatea să gatim mai sănătos și cu el.
Ca garnitură am avut porumb (merge bine la prânz sau după antrenament) și o sursă de fibre: mix de fasole verde și albă, păstăi. Porumbul și fasolea sunt deja fierte, deci merg bine “reci” (la temperatura camerei), mai ales vara, când nu vrem să incingem bucătăria prea mult.
Crescând la țară am cultivat și curățat fasole destulă, acum prefer să o iau gata preparată, de multe ori direct din cutie, ca sursă de fibre, în principal. Țin de foame și sunt deja “gătite”, mixul de fasole verde și fasole albă fiind mai gustos.