Tocăniță de cartofi cu ardei
Tocăniță de cartofi cu ardei și carne de vițel
Această tocăniță de cartofi este dulce, datorită ardeiului gras, deci va fi preferată și de către copiii obișnuiți cu acest gust. Dar acum avem și proteine, carbohidrați commplecși, vitamine, minerale. Am pregatit-o la multicooker, un aparat la care putem regla temperatura si timpul, fiind foarte practic.
Rețeta este potrivită în special pentru prânz, dar poate fi și o cină luată mai devreme sau după un antrenament.
Eu am un multi cooker de la Heinner, click pentru oferta emag. Față de slow-cooker este mult mai versatil, se pot găti mai multe tipuri de rețete și (foarte important) mai rapid. Are funcție de păstrare la cald, reglare a timpului și temperaturii. Am observat că și programele presetate (carne, iaurt, pâine etc.) funcționează bine.
Am folosit o carne de vițel (fragedă) și am adăugat sos de roșii, pentru gust. Avem făcut “de casă”, dar putem utiliza și unul “bio” din comerț. Evităm bulionul, pentru ca nu îi cunoaștem întotdeauna proveniența.
Cartofii
Cartoful este poate cel mai nedreptățit aliment. Bogat în vitamina C și fibre (dacă mâncăm și coaja) are carbohidrați complecși (amidon), care se digeră lent. Ba mai mult, în cartof găsim substanțe care taie foamea, fiind alimentul cu cel mai mare indice de sațietate. Adică te satură cel mai bine pentru un anumit număr de calorii.
Asocierea cu carne este în regulă, contrar mitologiei care tot circulă. Dacă mâncăm cantități rezonabile, digestia va face față.
Ardei roșu
Am pus în această tocăniță de cartofi și ardei roșu din belșug, atât pentru gust, cât și pentru aportul de vitamina C. Având o temperatură controlată, vitaminele se păstrează mult mai bine.