Biscuiți cu gem de zmeură
Biscuiți cu gem de zmeură
Această rețetă de biscuiți cu gem de zmeură poate fi adaptată și pentru copii (fără zahăr) sau pentru persoane care țin dietă fără gluten. Făina din imagine este o făină fără gluten, dar poate fi folosită și o făină normală (de grâu), de orez sau ovăz.
Ingrediente
Pe lângă evidentele făină și gem de zmeură ingredientul principal este untul. Ouăle și iaurtul sunt opționale dar îmbunătățesc valoarea nutritivă (mai multe proteine) și gustul. Cantitățile pot fi variabile, dar ideea este să încorporăm suficientă făină în unt astfel încât această compoziție să nu se lipească. Jumatate de pachet de unt, jumatate de kilogram de făină, două ouă, 250ml de iaurt pot fi un punct de plecare. Puțină sare va face aromele și gustul mai puternice. Turmericul dă culoarea galbenă, are efect antioxidant, antiinflamator și reduce impactul glicemic.
Se poate “frământa” de mână, dar eu de când am mixerul planetar mi-am ușurat mult viața. Îl găsiți în oferta Heinner România sau pe emag. Are și blender, râșniță, mașină de tocat carne, este, de fapt, un robot de bucătărie multifuncțional.
Produsele HEINNER pot fi găsite în rețelele magazinelor partenere din toată țara, click pe link-ul de mai jos pentru listă:
http://www.heinner.ro/suport/magazine
Formele pot fi diverse, aici avem biscuiți, dar compoziția poate fi întinsă într-o tavă și gemul uniform peste aluat, păstrând aproximativ un sfert din acesta pentru a-l acoperi. Restul de trei sferturi merge în blat.