Quinoa, spelta, soia, al vapore de la d’aucy
Quinoa, spelta și soia boabe gata de mâncat
Noua gamă de la d’aucy (quinoa, spelta și soia) aduce câteva surprize plăcute. Pe lângă porumb, fasole albă și roșie, fasole verde și albă (păstăi), mazăre, năut, linte, sfeclă și diverse mixuri avem acum încă trei ingrediente noi pentru rețetele noastre sănătoase, ieftine și rapide.
Toate cele trei sunt fabricate după tehnologia “al vapore” și ambalate în vid, lucru unic pe piața românească. Nu mai necesită scurgere și calitățile alimentelor sunt păstrate mult mai bine.
Quinoa
O vedetă a dietelor din ultimii ani, această pseudocereală de origine sud-americană aduce un aport mai mare de proteine, fibre și minerale decât cerealele obișnuite. Problema noastră este cum o preparăm corect acasă. Trebuie spălată, înmuiată și apoi fiartă, procese care cer timp și consum de energie.
Noile cutii de la d’aucy nu conțin BPA, deci sunt sigure și pentru copii. Putem include acum quinoa instantaneu în rețete reci (salate, de exemplu) sau calde.
Grâu spelta (spelt)
Grâul spelta este tot grâu, dar dintr-un soi diferit. Se poate constata că nu are efectele nocive ale produselor obișnuite din gâu, fiind mult mai bine tolerat. Boabele fierte rețin toți nutrienții fiind ușor de inclus chiar și în rețete dulci (colivă).
Soia boabe
Deși nu sunt un fan al soiei, în general, planta are și calități. Veganii și vegetarienii o includ în dietă și reprezintă o sursă importantă de proteine. Efectul estrogenic al soiurilor moderne este mult redus, ea rămânând totuși mai potrivită pentru femeile la menopauză decât pentru bărbați și copii.
Le-am gustat pe toate, pot fi mâncate și direct, condimentate (folosiți condimentele preferate) sau incluse în rețete mai complexe.