Leguminoasele reduc apetitul
De ce ai vrea să reduci apetitul?
Pentru cei mai mulți oameni, apetitul natural este mai mare decât nivelul de menținere. Deci rezultă creșterea în greutate (îngrășarea). Cauzele sunt multiple, de la genetice, alimentele dense caloric, la sedentarism și stress. Mai ales în post (sau în dietele vegetariene) din cauza aportului mare de carbohidrați și mic de micronutrienți, poate să apară o creștere a apetitului.
Leguminoasele scad apetitul
Aceste alimente de origine vegetală (fasole, mazăre, linte, năut, soia) vin cu un aport relativ mare de proteine și fibre. Digestia lor are loc lent. Pentru că sunt fierte, includ și un volum oarecare de apă, ceea ce contribuie în plus la senzația de sațietate.
Ajută la slăbire
Pentru că se raportează o senzație de “plin” mai puternică, este mai ușor să ții regim, De asemenea, indicele glicemic fiind mic, impactul asupra posibilei sinteze și depozitări de grăsime va fi și el mai mic. Pentru că, în general, vorbim despre oameni care mănâncă “la liber”, nu puținii care își cântăresc alimentele sau își calculează aportul caloric.
Alte beneficii
Proteinele vegetale nu duc la o creștere semnificativă a acidului uric, așa cum se întâmlă în cazul cărnii. De asemenea, potențialul acestor alimente este unul alcalin, ceea ce echilibrează mai bine organismul ajutându-l să mențină mai ușor balanța acido-bazică.
Cum le aducem în dietă?
Cred că un start bun este să țintim ca jumătate din cantitatea de proteine să provină din surse vegetale. O soluție simplă este să folosim leguminoase gata preparate, din conserve de calitate. Ele pot fi mâncate direct (inclusiv la serviciu) sau pot fi incluse în rețete mai complexe. Pentru că nu necesită fierbere suplimentară apare o economie de timp și energie, dar și o comoditate pe care mulți o căutăm. Combinația potrivită este cu alte vegetale, care să completeze profilul de aminoacizi: cerealele (porumb, grâu spelta) și pseudocerealele (quinoa).
Conserve fără chimicale
d’aucy are conserve fără BPA și care nu conțin conservanți (conservarea este sterilizarea prin fierbere). Variantele noi, “al-vapore” sunt pregătite cu o cantitate minimă de apă, deci nu mai necesită scurgerea lichidului.
https://medicalxpress.com/news/2014-08-dietary-pulses-fullness-weight.html