Salată cu hering afumat
Salată cu hering afumat
Ce faci când viața îți dă hering afumat? Salată cu hering. Limonadă nu poți face cu el, așa că dacă primul a fost mâncat direct cu unt, pe pâine, al doilea merge într-o “Chef Salad” de la Eisberg, cu încă vreo două ingrediente cu care l-ar fi mâncat oricum flamanzii care l-au pescuit și afumat.
Hering

Heringul este un pește foarte bogat în omega 3 și creatină. Da, creatină cât în carnea de vită. Mai amintim vitamina D, seleniu, iod, fier. Deci o minune de pește oceanic, din păcate mai greu de găsit la noi. Am scris despre “haring matjes”, varianta “marinată”, care poate fi mâncat crud, ca atare. Olandezii îl asociază cu ceapă și castravete murat. Ceea ce am făcut și eu în această salată minunată. Dacă nu găsim hering afumat la noi, putem încerca macroul, cred că face față destul de bine și el.
Salată de la Eisberg
De ani de zile folosesc salatele gata spălate și tăiate de la Eisberg (am și articol pe blog despre vizita la fabrica de lângă București). M-am gândit că sfecla roșie din “Chef Salad” completează cel mai bine peștele.
Cartofii

Am inclus cartofi copți rămași din seara precedentă, ca sursă de carbohidrați complecși (asimilare lentă, indice glicemic mic) și pentru indicele de sațietate mare. Deci o astfel de cantitate de cartofi preparați corect este un beneficiu, mai ales pentru o masă de prânz sau pentru o masă de după antrenament.

