Omletă cu legume, la pachețel
Omletă cu legume
O omletă cu legume are multe avantaje: un volum mai mare (ține mai bine de foame), aport de fibre, de vitamine, de minerale. Se face simplu: legume tocate, puțin “înmuiate în tigaie”, apoi se adaugă ouăle și ce mai vrem. În acest caz am mai vrut niște porumb. Având porumbul deja desfăcut, am făcut încă o masă pentru “pachețel”: pui cu mazăre și porumb.
Ingrediente
Dacă ar fi fost să pornesc de la zero nu mi-ar fi permis timpul (ați observat că dimineața curge mai repede?). Așa că am ingrediente gata tăiate și spălate (am găsit la “Mega” acest mix de la Eisberg, sunt vreo 4 porții de legume în pungă). Are atât ceapă cât și praz, pentru că așa primisem comanda de la Andreea (da, gătesc și pentru soție). Ouă bio, niște porumb (tot “bio”, de la borcan). A trebuit să îl scurg, dar găsiți de la d’aucy “al-vapore”, fără zeamă în cutie. Puțin ulei de măsline, un fir de piper.
Mod de preparare
Toc mai mărunt legumele (e preferința mea, sunt foarte ok și direct din pungă). Cu focul foarte mic le călesc puțin. Fiind pentru “pachețel”, vreau să scot mirosul din ceapă și praz, cât și să le înmoi puțin înainte, pentru a menține ouăle pe foc fix cât este necesar pentru a le găti, dar a nu produce arsură.
Pui cu porumb și mazăre
Dacă tot eram la bucătărie, i-am pregătit și ceva pentru prânz: mai bogat în carbohidrați, mai bogat în proteine, cu puțină carne. Întâi am “albit” cubulețele de piept de pui în puțin ulei de măsline, sos de soia, turmeric și piper. Apoi am adăugat porumbul și mazărea iar la final sosul de roșii.
De ce “pachețel”?
Pentru că este mai sănătos, mai ieftin și mai gustos decât ce putem cumpăra “din oraș”. Pun exact ce vreau și le gătesc la temperatură scăzută, pentru a le menține calitățile nutritive. Le lăsăm să se răcească puțin înainte de a le pune în cutia de plastic. Dacă avem cutie de sticlă le putem pune direct. Totuși, chiar dacă sunt mai sănătoase, cele de sticlă sunt grele și există riscul să le spargem.
Deci iată două mese care te duc până spre 4-5 după-amiaza, când poate interveni o gustare (nuci/semințe sau un fruct). Din legumele rămase pot face o salată caldă, cu brânză de capră, pentru cină.