Pui cu năut și quinoa
Pui cu năut și quinoa
Andreea s-a inspirat pentru rețeta de pui cu năut dintr-un restaurant marocan din Amsterdam. Acolo am mâncat foarte bine așa că a “replicat” rețeta, cu câteva mici ajustări. Am folosit ce condimente am avut (dar am inclus scorțișoara). În loc de cous-cous (grâu, cu gluten) a folosit quinoa. Da, are indicatie medicală pentru dietă fără gluten. Nu e un moft. Dar e clar mult mai sănătos pentru toată lumea, nu e ca și cum ne va lipsi ceva din grâu. Nu ne lipsește nimic, din contră.
O dietă care exclude grâul dar care îl inlocuiește cu quinoa (sau alte pseudocereale) este mult mai bogată micronutritiv (vitamine, minerale, antioxidanți) și chiar macronutritiv (proteine).
Așa arăta originalul:
Ingrediente
Lista de ingrediente e simplă: pui, ceapă, năut, quinoa (am folosit deja fiartă, de la d’aucy, excelentă, al-vapore și în conservă fără BPA). Apoi condimentele, unde scorțișoara ocupă un rol principal, lângă turmeric și miere (da, ceapa e dulce și accentuăm asta cu miere).
Pentru că năutul și quinoa sunt deja fierte, vom găti întâi puiul, apoi ceapa și la final le adăugăm și pe ele. Avem un pressure cooker de la Heinner (click pentru detalii), care poate fi programat pentru timp și temperatură sau la care se pot alege programe prestabilite. Se poate face și clasic (la tigaie sau cuptor puiul, năutul înmuiat și fiert separat, la fel quinoa) dar noi preferăm metodele moderne, rapide, simple, sănătoase.
A ieșit un pui cu năut și cous-cous de quinoa absolut delicios.