Fasole roșie cu praz și legume
Fasole roșie cu praz și legume
Ingrediente: fasole roșie, taiței de orez, praz, legume. Adăugăm și puțin ulei de măsline, sare. Alte condimente pot fi incluse, dar deja avem în amestecul de legume arome foarte diverse, deci rămâne la alegerea fiecăruia. De exemplu, eu am adăugat puțin sos de soia. La fel, cantitățile sunt în funcție de ce ne dorim.
Ciupercile ar putea completa foarte bine rețeta, mai ales dacă vrem niște proteină în plus. Un studiu nou despre ciuperci arată ca sunt utile și pentru prevenirea îmbătrânirii sistemului nervos.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S030881461730691X
Fasole roșie
Rețetele cu praz se pot face și cu linte, dar am ales fasolea roșie, pentru diversitate. La fel ar fi fost și fasolea albă. Gata fiartă, are nevoie doar de puțină încălzire împreună cu celelalte ingrediente. Deci pot face rețeta foarte rapid. Conservele de la d’aucy nu au BPA (nici BPS), deci suntem în siguranță chiar și pentru copii. Sigur, cine are timp cultivă fasole, o usucă, o scoate din păstăi, o înmoaie, o fierbe în mai multe ape și tot așa.
Praz și legume
Serios vorbind, mi-ar fi luat o seară întreagă să cumpăr, spăl, curăț, toc aceste legume. Vreau să fac altceva cu timpul meu, așa că am folosit mixul pentru supă de dietă de la Eisberg (l-am găsit la Mega). Nu am pierderi, nu am toată bucătăria de curățat. Punga e destul de mare să gătim pentru o familie de 4 persoane.
Proteina din fasole se completează cu cea din cereale, deci lângă această delicioasă rețetă putem pune orez (cum am făcut eu), mămăligă sau chiar pâine (de preferat integrală sau de secară).
Amestecul poate fi și pasat la blender, pentru o supă-cremă delicioasă.