Cea mai simplă salată de post
Salată de post
E greu să ții post, cele mai multe alimente necesită preparare consumatoare de timp. Iată o idee de salată care se face practic instantaneu, din trei ingrediente pe care le poți cumpăra gata de a fi mâncate.
Salata “Mexico mix”
Salatele de la Eisberg sunt deja tăiate și spălate, iar aceasta are și porumb. Prima variantă este să îi adăugăm un ton de la borcan, pentru sursa de proteine. Dacă e de seară atunci e suficient. Dacă e de prânz sau dimineață, se poate adăuga și porumb în plus.
Fasole roșie
Are mai mai mulți antioxidanți decât fasolea albă, dar păstrează restul beneficiilor: proteine aproape complete, carbohidrați complecși, fibre.
Fasolea roșie la conservă “al-vapore” de la d’aucy este gata de a fi mâncată și nu are “zeamă” care să trebuiască scursă. Conserva nu conține BPA și nici conservanți. Este bine porționată, exact cât ar fi o masă rezonabilă.
Sos oriental
Pentru că vrem un gust bun, sosul oriental cu oțet de Tokaj vine cu aromele care completează perfect celelalte ingrediente: lămâie, ulei de măsline, chimen. Chimenul ajută și digestia.
Nutriție
O salată de post se concepe ceva mai greu decât o rețetă care are și ingrediente de origine animală. Trebuie să avem grijă la aportul de proteine. Acoperim proteinele cu fasolea roșie, combinată cu porumb. Apoi grăsimile sănătoase vin din uleiul de măsline. Salata aduce și mai multe fibre, antioxidanți, enzime.