Salată cu ou și sfeclă roșie
Salată cu ou și sfeclă roșie
Am spus “salată cu ou”, nu “salată cu ouă” pentru ca deja s-au mâncat câteva ouă și acum vrem doar să folosim ce a rămas, fără a exagera. Ouăle oferă o nutriție aproape completă, dar trebuie să avem grijă, cele fierte tari pot fi indigeste. Asta este și un avantaj în controlul apetitului pe de altă parte.
Sfecla roșie
Avem atât sfecla roșie crudă, în mixul “chef” de la Eisberg dar și o cantitate mai mare de sfeclă coaptă. Am folosit conserva d’aucy pentru că nu are BPA, este dozată bine (cutia mică ajunge pentru o salată) și nu are zeamă (este “al-vapore”).
Are foarte multe beneficii, printre care da, detoxifierea. Adică îmbunătățește eliminarea toxinelor, activând la nivel genetic sistemele enzimatice din ficat. De asemenea, ajută digetia și circulația sângelui, lucruri importante după sezonul rece și după abuzurile alimentare.
Pentru cine nu știe care ar putea fi toxinele sau nu știe că la nivel internațional sunt cercetări confirmate în acest domeniu, urmați link-ul următor.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4425174/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20195764
Alte ingrediente
Sfecla are aromă și se combină bine cu oul. Da, a fost ou de țară. Puțin oțet balsamic și puțin ulei de măsline completeaza rețeta. Nu mai este nevoie de sare, încercăm să eliminăm excesul de sare. Dacă e nevoie totuși de sare (cum ar fi la sportivi) atunci recomand puțină brânză maturată, cu savoare deosebită. Aici am folosit pecorino sardo, o brânză de oaie din Sardinia. Dar merge și telemeaua românească la fel de bine.