Salată mexicană cu fasole roșie și quinoa
Salată mexicană
Am făcut o combinație deosebită de “salată mexicană” din ingrediente ușor de găsit, cu o combinație de proteine vegetale, cu multe fibre, alcalinizanta, bogată în antioxidanți. O salată sănătoasă, așa cum ar trebui să fie orice salată. Recomand șă pornim cu proteinele de la jumătate vegetale și jumătate animale (în dieta generală). De acolo fiecare se poate duce în ce direcție dorește. Sursele de proteine vegetale (legumioasele) au câteva avantaje și nu trebuie neglijate. Este o salată “vegană”, deși oricine o poate include în alimentația omnivoră. Marii mâncători de carne beneficiază și mai mult de aceste variante.
Ingrediente
Pentru că în “Mexico Mix” de la Eisberg avem porumb și fasole roșie o putem numi “salată mexicană”. Am adăugat quinoa, roșii cherry și capere. Prefer salatele “din pungă direct în farfurie”, în primul rând pentru economie de timp și apoi pentru că nu îmi place să stau cu mâinile în apă rece.
Conservele “al-vapore” de la d’aucy au o cantitate foarte mică de lichid în interior, putând fi folosite direct, fără scurgere. Foarte important: aceste conserve sunt fabricate cu standard unic în UE și nu conțin BPA. Noile apariții sunt “dozate” cât eu să mănânc o dată. Dar pentru persoane cu necesar caloric mai mic sau la regimuri de slăbire sunt două porții.
Caperele sunt un ingredient deosebit, atât pentru gust (acrișor) cât și pentru conținutul de antioxidanți și fitonutrienți. Acestea sunt “minicapere” conservate în ulei de măsline (atât, fără chimicale).
Uleiul de măsline și zeama lăsată de fasole vor forma un sos foarte gustos. În imagine nu am amestecat salata, din considerente de “plating”. Mai nou, pentru unii nu mai contează ce gust are mâncarea, dacă arată bine în poze. Aici e invers: gustul și valoarea nutrițională sunt prioritare. Dacă pot să o fac să arate apetisant, cu atât mai bine. Doar că eu nu vând salate ci vă propun soluții simple pentru a mânca sănătos.