Rucola con salsiccia
Insalata di rucola con salsiccia

Pentru că dimineața e bine să pornim cu puțină proteină, avem o salată de vară foarte gustoasă dar simplă și rapidă: rucola cu cârnat uscat. Vorbim de calitate, nu de cantitate. Calitatea unui astfel de cârnat italienesc este imediat simțită pe limbă. O aromă deosebită, care dă satisfacție chiar și dacă mâncăm o cantitate mică. Frunzele vin cu fibre, antioxidanți, vitamine, minerale.
Mai multe studii au arătat că proteinele satură mult mai bine, reglează glicemia și reduc pofta de dulciuri seara.
https://academic.oup.com/ajcn/article/82/1/41/4863422
Având și puțină grăsime (din cârnat), avem un efect suplimentar de sațietate. Este utilă pentru cei care țin regim de slăbire. Poate fi transformată și într-o salată normală, dacă adăugăm alte ingrediente, ca surse de carbohidrați.

Ingrediente
Plec de la o rucola gata spălată, de la Eisberg. Atenție: nu toate variantele de rucola din magazine sunt gata spălate, avem însă explicația pe spatele pungii. Rucola are un efect antiestrogenic (deci reduce retenția de apă) dar și stimulator pentru sănătatea sexuală masculină.

Alte ingrediente:
Pentru gust: roșii uscate la soare, capere (pentru a rămâne tot în zona mediteraneeană). Chiar și puțin parmezan (pentru cine vrea și mai multă savoare).

Pentru diete obișnuite (nu de slăbire): porumb boabe, quinoa, chiar și fasole roșie. Recomand variantele de la d’aucy, conservele nu conțin BPA și sunt fabricate după standard unic în toată UE. Sigur că de preferat este întotdeauna borcanul “bio”, ca în imaginea de mai sus. Avantajul pentru conservele “al-vapore” este că nu mai trebuie scurse (pot avea lichid, dar într-o cantitate foarte mică).

Condimente: cârnatul și parmezanul sunt deja sărate și conțin grăsimi, deci nu ar mai fi nevoie de sare și ulei, decât dacă e neapărat necesar (ex. grăsimi pentru dieta keto).
