Salată cu năut și quinoa
Salată cu năut și quinoa
Atât, e suficient, mai ales dacă în week-end am exagerat cu grătarul sau cu alte alimente mai puțin sănătoase. Avem din start fibre, antioxidanți, proteine vegetale și carbohidrați complecși. Nu mai este cazul pentru grăsimi (nuci/semințe sau cantități mari de ulei), dacă vrem să dăm ficatului o pauză dupa consumul (chiar și moderat) de alcool.
Ingrediente
Simplu: o salată gata spălată de la Eisberg. Prefer iceberg simplu în astfel de situatții dar și o “Misticanza” sau “Chef Mix” pentru cine vrea mai mult gust.
Apoi: două cutii fără BPA, de la d’aucy: quinoa și năut, ambele al-vapore (se folosesc direct, nu mai trebuie scurse). De aceea am denumit-o simplu: “salată cu năut și quinoa”.
Condimente: puțin oțet balsamic și foarte puțin ulei de măsline. Nu mai are nevoie de sare dacă am mâncat sărat în zilele precedente.