Pui cu scorțișoară
Pui cu năut și scorțișoară
Sună ciudat, cum să pui scorțișoară într-o rețetă cu pui, năut, quinoa, caju? Punem, pentru că e foarte ușor de făcut și vrem varietate. Puiul este ieftin, se gătește ușor și este gustos, dar, la un moment dat ai nevoie de diversitate, pe care o dai din condimente. Da, e important să ai o sursă de încredere, dar se găsesc.
Ingrediente (în proporțiile pe care le doriți): pui (aici am avut un cocoșel “de Bretagne”, morcov, ceapă, năut, qionoa, caju, turmeric și… scorțișoară.
Pentru vegani sau pentru cine ține post e foarte simplu: “pui nu pui”, pentru că năutul, quinoa și nucile caju au deja macronutrienții necesari.
Modus operandi
“Prăjim” întâi puiul cu puțin ulei de măsline, ceapă și morcov, apoi adăugăm restul ingredientelor. Pentru că folosim năut și quinoa “de la borcan” (gata fierte), timpul de preparare este redus. Atenție: dacă alegem conserve de tablă, trebuie să fie fără BPA (cum sunt cele de la d’aucy).
Dacă avem pui bio putem lăsa și pielea (dar nu eventualele părți arse). Dacă puiul este “normal”, atunci, după ce este semi-gătit, scoatem pielea și înlăturăm grăsimea scursă din el înainte de a adăuga restul ingredientelor.
Rețeta este făcută la pressure cooker de la Heinner (click pentru detalii). Avem acest aparat în care se pot găti rețete complexe, cu minim de efort, cu mai puțin miros în casă. Practic ne-a înlocuit cam toate aparatele de gătit și elimină necesitatea cuptorului și aragazului.
Orice tip de carne se va găti foarte rapid, cu ajutorul presiunii suplimentare. Aici putem folosi modul “cuptor” (cu capacul pus).