Salată cu piept de pui, de seară
Salată cu piept de pui, de seară
Gătim simplu: ingrediente sănătoase, preparate corect, asociate inteligent. Aici avem: o salată “Dacia” de la Eisberg (gata spălată și tăiată), carnea rămasă de la un pui, dressing de gutui, ulei de măsline, porumb dulce (fără zahăr, al-vapore, de la d’aucy) și poate niște usturoi.
Muți consideră pieptul de pui o carne mai fadă, fără gust, așa că l-am făcut la cuptor, întreg, cu puțin ulei de măsline și apă, cu tot cu piele. Dacă avem varianta “bio”, putem mânca și pielea, cu condiția să nu se fi ars.
De ce adăugăm dressing cu oțet?
Studiile arată că, în corpul nostru, componente din carne pot fi transformate în toxine sau nu, în funcție de componența florei intestinale (microbiomului). Fibrele (din salată) și oțetul, favorizează bacteriile prietenoase, deci va face consumul de carne mai sănătos. Invers, dacă se merge spre cantiăți mari de carne, fără fibre asociate, se dezvoltă în principal bacteriile care produc substanțe toxice. Deci da, toxinele nu trebuie să vină neapărat din afară, se pot produce și în tubul nostru digestiv, dacă nu avem grijă de el. Evident că există toxine și evident că alții au studiat problema.
De asemenea, oțetul are capacitatea să neutralizeze și să blocheze asimilarea unor compuși toxici, rezultați din procesul de gătire.
Marinarea și gătirea cu oțet are și ea beneficii (reducerea formării produșilor de glicare avansată).
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3704564/
Citește aici despre beneficiile oțetului și găsește studiul de unde am extras ideile de mai sus.
De ce mâncăm mai puțini carbohidrați seara?
Hormonul de creștere este foarte important pentru refacere, imunitate, arderea grăsimilor. Maximul de secreție este după antrenament și în primele ore de somn, dar dacă insulina este scăzută. Câteva boabe de porumb vor da gust, dar nu vor avea un impact semnificativ asupra glicemiei și insulinei, mai ales în contextul unui aport mare de fibre din salată și a prezenței grăsimilor sănătoase.
De ce puiul e mai potrivit la cină?
Carnea de pui conține o cantitate mare de triptofan, un aminoacid precursor al serotoninei. Serotonina este responsabilă și cu starea de bine, sațietatea, fericirea.
Cum creștem apetiul pentru legume?
Aici e simplu: adăugăm alte ingrediente care să facă rețeta foarte gustoasă. Citește despre cum dăm savoare rețetelor și află câteva idei pentru dressinguri de salată.