Linte cu zucchini
Linte cu zucchini
Numit de italieni “zucchini” și de francezi “courgette”, acest soi de dovlecel îmi face poftă doar când îl văd. Culoarea verde a cojii, dar și grosimea acesteia (fibre, antioxidanți) dă un aspect și un gust deosebit rețetelor. L-am făcut “spaghetti” cu un “peeler” special (dispozitivul de curățat coaja). Avem astfel o alternativă practic fără calorii la varianta din făină. Sigur că dacă ai nevoie de mai mulți carbohidrați în dietă poți pune în rețetă și spaghetti sau alte tipuri de paste (aș recomanda de orez sau de hrișcă).
Rețetă simplă cu linte
Am adăugat lintea ca sursă de proteine, am folosit o variantă gata preparată, al-vapore, de la d’aucy, la conservă fără BPA. Lintea are nenumărate beneficii, în primul rând ca sursă de proteine vegetale și fibre. Având un indice glicemic redus, poate fi folosită și în regimuri de slăbire.
Tragem puțin “tăițeii” la tigaie cu ulei de măsline și puțin sos de soia, amestecăm lintea (are nevoie doar să fie încălzită) și adăugăm semințe de susan.