Tăiței de cartofi dulci
Tăiței de cartofi dulci
Sunt o sursă de amidon aproape pur, dar într-o formă diferită de cerealele sau cartofii cu care suntem (prea) obișnuiti. Provin din bucătăria asiatică și sunt foarte versatili, pot fi combinați cu orice, fiind o variantă de “paste fără gluten”. De găsesc și la noi, la magazinele asiatice (încercați comanda online).
Rețeta
Se fierb tăițeii și se scurg bine (atenție: devin gelatinoși pe moment). Restul ingredientelor au rol funcțional: legumele pentru fibre și somonul pentru aportul de proteine.
Pentru legume (aici morcov și broccoli) varianta este să le tragem la tigaie cu puțin ulei de măsline și apă: devin mai ușor de digerat, mai aromate, păstrează bine vitaminele și rămân ușor crocante. Desigur, varianta cea mai bună ar fi să le facem la abur, dar asta implică mai mult timp și încă un aparat de gătit.
Peștele poate fi făcut separat (la cuptor sau la tigaie) sau odată cu legumele.
La final, amestecăm toate ingredientele într-un wok (sau tigaie mare, adâncă) și adăugăm condimente: pot fi puțin sos de soia, sare, semințe de susan, arahide etc.
Nutriția
Cantitățile le reglăm în funcție de obiectivul nostru (peștele pentru proteine, taițeii pentru carbohidrați, uleiul sau semințele pentru grăsimi sănătoase).
Poate fi o masă de seară (dacă ai făcut sport în a doua parte a zilei) sau de prânz.