d’aucy: 10 motive

10 avantaje ale conservelor de legume d’aucy
Iată principalele 10 argumente în favoarea d’aucy:
Le foloseam de când am început să îmi fac singur de mâncare, pentru economia de timp. Apoi am aflat mai multe lucruri interesante despre aceste conserve. Așa că acum colaborez cu ei pentru a le include în rețetele sănătoase.
d’aucy este o cooperativă, ceea ce o diferențiază față de alți comercianți de conserve: fermierii sunt acționarii grupului francez. Legumele sunt cultivate după reguli stricte, înscrise în caietul de sarcini și care se respectă de la însămânțare până la procesare. Acest fapt determină ca produsul finit să fie la o calitate constantă, premium.
Economie de timp
Legumele sunt deja preparate termic, reducând timpul necesar completării rețetelor în care acestea sunt incluse. Orele îndelungate necesare fierberii leguminoaselor uscate (fasole, mazăre, linte, năut) sunt eliminate. Prepararea unor supe-cremă, a humusului dar și a rețetelor tradiționale (mâncare de mazăre sau de fasole) se poate face în doar câteva minute.
Economie de bani
Se obține o economie de energie (gaze, curent electric) și apă față de alte variante (congetale, fresh). Pierderile sunt minime, practic nu există pierderi: tot ce este în conservă poate fi folosit în rețetă. Cantitățile diferite dintre care se poate alege reduc eventualul surplus care ar putea să rămână nefolosit și apoi aruncat.
Siguranță
d’aucy testează materiile prime și produsele finite, în toate fazele procesului tehnologic, inclusiv pentru corpuri străine, având astfel siguranța unor alimente care se încadrează în standardele stricte ale industriei. Se folosesc doar soiuri nemodificate genetic și există o trasabilitate totală. Fabricile sunt certificate IFS, BRC și, după caz, BIO.

Gust
Gustul este natural, nemodificat, nu se folosesc potențiatori de aromă. Recoltarea se face cu doar câteva ore înainte de procesare, la momentul de maturitate optimă. Astfel, includerea lor în rețete asigură o satisfacție culinară maximă.

Fără aditivi sau conservanți
Sterilizarea permite eliminarea conservanților sau a altor aditivi, furnizând astfel alimente “curate”, în care putem avea încredere deplină. Aici apare problema cu lipsa de informare, mulți oameni neinformați și needucați încă mai cred că toate conservele au “conservanți” sau “chimicale”.
Un singur standard
Politica d’aucy este aceea a unui singur standard, indiferent de țara în care vor fi comercializate conservele. Nu există diferențe între “vest” și “est”. Toți clienții beneficiază de calitatea înaltă, în fiecare conservă.
Simplitate în utilizare
Ingredientele se includ direct în rețete, permițând o flexibilitate mai mare a meniurilor și diversificarea preparatelor. De asemenea, pot fi consumate și ca atare, fără alte adaosuri, preparări sau adăugiri.

Deschidere ușoară
Cutiile sunt prevăzute cu sistem de deschidere “easy open”, fără a fi necesare ustensile suplimentare. Manichiura doamnelor este astfel protejată.
Valoare nutritivă
În fabricile d’aucy, prin tehnologiile moderne de control ale temperaturilor, pH-ului, presiunii și celorlalte condiții de procesare se asigură o păstrare optimă a calităților nutritive dar și a gustului.
Tehnologia “al vapore” permite sterilizarea fără adaos de apă și într-un timp mai scurt decât prin procedeele clasice. Legumele conservate vor livra astfel cantități maxime de vitamine și minerale, antioxidanți, fitonutrienți și fibre, chiar mai mari decât în cazul unei preparări “artizanale”.
Stocare fără costuri suplimentare
Conservele se păstrează în condiții normale de temperatură și umiditate, eliminând riscurile asociate cu produsele congelate, de exemplu. Se pot stoca astfel cantități mai mari, reducând și riscurile ruperilor de stoc asociate cu aprovizionarea, sezonalitatea sau diverse evenimente neprevăzute (ex. calamități naturale care pot întrerupe circulația auto sau producția).
