Salată cu hering marinat
Salată cu hering
Este o salată cu hering, ușor de făcut, din ingrediente pe care le găsim semi-preparate în magazine. Timpul nostru va fi deci alocat unor activități mai interesante. Poate fi un mic dejun low-carb, o gustare (dacă înjumătățim cantitățile) sau chiar o cină ușoară.
Ingrediente
Salata de la Eisberg are o combinație de salată romaine cu praz, numită “din grădină, pe care o găsesc la Kaufland. La un alt magazin găsesc niște hering marinat excelent, așa că această rețetă s-a construit singură. Prazul este asemănător cu ceapa, dar ceva mai “ușor” la miros și gust, deci mai potrivit pentru a fi mâncat și când mai stăm de vorbă cu alți oameni.
Important este de știut că aceste salate au o trasabilitate completă și sunt testate inclusiv pentru pesticide. Deci sunt printre cele mai sigure alimente pe care le putem găsi. Se mențin proaspete mai mult timp pentru că se respectă temperaturile de păstrare, inclusiv la transport iar anumite variante sunt ambalate în atmosferă controlată.
Heringul este un pește bogat în omega 3 și… creatină. Da, are creatină cât carnea de vită. Mai conține cantități semnificative de vitamina D, seleniu, iod, fier. Deci o minune de pește oceanic.
Se mai pot adăuga niște castraveți murați, e combinația preferată în țările nordice, unde heringul este un aliment tradițional (ex. Olanda).
Se poate pune lămâie sau puțin oțet de calitate. De sare nu mai are nevoie. Nu aș mai pune alte surse de proteine (ouă, brânză) și nici vreun sos sofisticat, e suficient de savuroasă așa.
Cantități
Pentru o persoană “medie” țintim la clasicele 30-35g de proteine, deci vom pune 150g de pește la o masă.
Din fericire, salata are prea puține calorii pentru a mai fi necesar controlul cantității, deci cu cât mai multă cu atât mai bine. Eu pun, în mod obișnuit, o pungă întreagă, este gata tăiată și spălată.