Fasole bătută
Fasole bătută
Fasolea bătută poate fi o variantă de mic dejun sau de gustare absolut delicioasă. Combinația cu pâine (chiar și albă) nu este aici o problemă, datorită cantității mari de fibre din fasole.
Pentru comoditate, eu am folosit o fasole albă de la d’aucy (conservă fără BPA), dar am completat aromele cu suc de roșii, ceapă, morcov, țelină, ulei de măsline extravirgin, boia dulce și chimen.
Sosul clasic este făcut la temperatură scăzută, pentru ca arsura să fie evitată și aroma păstrată.
Mod de preparare
se fierb legumele și se dau la blender cu fasolea bine scursă. Se mai adaugă bază de supă pentru fluidizare, la nevoie.
Pâinea
Ideal ar fi să o uscăm puțin în cuptor, dar putem folosi și pâine fără gluten gata “prăjită” sau chiar crackers de secară. De asemenea, se poate merge și spre legume (tulpină de țelină, morcov, castravete) ca suport pentru fasolea bătută, pentru o reducere a caloriilor.