Salată cu fasole
Salată cu fasole
Am primit noile variante de fasole de la d’aucy și am zis că se potrivesc foarte bine cu mixul meu preferat de la Eisberg, așa că a ieșit o salată cu fasole. Fiind două tipuri de fasole albă, “al vapore”, decizia a fost grea, așa că le-am combinat. Și cum mergea un oțet, am pus sosul gata făcut și condimentat. Un truc pe care îl folosesc este să toc puțin mai mărunt salata față de cum vine ea în pungă, fiind gata spălată.
După cum se vede, a fost o masă de prânz pentru mine, “la birou”, adică pe terasă, unde încă profit de vremea frumoasă pentru a lucra în aer liber.
Fasolea
Mai multe studii arată că fibrele din acest tip de leguminoase stabilizează foarte bine glicemia pe durata zilei. Includem aici și lintea, mazărea, năutul. Un lucru foarte important în regimurile de slăbire sau la diabetici.
Fiind deja fiartă, “al vapore”, în cutie este foarte puțin lichid, deci pot fi puse direct în salate, fără scurgere. Pot fi incluse și în alte tipuri de rețete rapide, pentru că nu toți avem timp să o înmuiem cu o zi înainte și să o fierbem în două ape. Mai ales că riscăm să o fierbem prea tare și nu se mai poate utilza în salate.
Pentru cei care se feresc de conserve avem două vești bine: conservele de la d’aucy nu au BPA și nici conservanți, formula fiind foarte simplă: fasole, apă, sare.
Alte ingrediente
Dacă o mâmcăm seara, această salată cu fasole merge foarte bine cu ceapă și chiar cu brânză, pentru un plus de proteine cu asimilare lentă. Această variantă este utilă mai ales la cei care vor să-și crească masa musculară.
PS: pentru cei cu probleme de limbă română, nu există cuvântul “fasolele”. Nu are un astfel de plural. Vine din latină, de unde a fost luat deja la plural (fagioli, în italiana modernă).