Salate de vară: una caldă, una rece
Salate de vară
Sună ciudat să includem între niște salate de vară “una caldă”. Dar unul dintre secretele adaptării la căldurile mari este să evităm alimentele foarte reci. Alimentele reci dau o senzație de răcorire doar pe moment, apoi se declanșează termogeneza și ne va fi mai cald.
Una caldă
Am găsit un mix de “stir fry” de la Eisberg și s-a potrivit perfect cu ce voiam să fac: salată cu fructe de mare. Am ales doar creveți și midii (le-am găsit prefierte și congelate pe ambele), pentru că altele nu imi plac la gust. Dar se găsesc și mixuri care includ calamari, caracatiță.
Le-am tras la tigaie (nu am un wok adevărat) și a ieșit delicioasă. Se poate mânca și după ce se răcește, pentru că am folosit doar puțin ulei de măsline. Putem alege și uleiul de susan (mai spre asiatic) și adăuga puțin sos de soia.
Una rece
Am păstrat o parte dintre creveți și i-am adăugat peste salată. Se vede usturoiul rumenit, dă un gust cu totul deosebit. Această salată cere lămâie și putem adăuga alte fructe de mare, după preferință. Quinoa reprezintă sursa de carbohidrați, chiar dacă suntem “la regim” pot fi incluși în dietă, în special pentru prânz. Sau “brunch”, adică un mic dejun mai consistent, mâncat mai târziu, dacă am dormit mai mult.