Placinta de dovleac
Mai buna decat orice prajitura: faina integrala ecologica, zahar brut de trestie bio, unt, dovleac. Fara drojdie.
Desi din dovleac semintele sunt mult mai utile si despre zahar+faina(fie ea si bio) nu avem nimic bun de spus… placinta a fost delicioasa.
Dovleacul are ceva vitamina C, E, potasiu, luteina, caroten, fibre. Nu e mare lucru, dar daca il mananci sub forma de supa sau copt il consider un aliment pe lista “alimente benefice”.
…uhm… un detaliu ar mai fi mers: care e sursa rasfatului, omule… sau ar trebui sa consideram de la sine inteles ca esti “momma’s buoy”?!?
:))))
BIG UP!
Sincer nu stiu cine a facut placinta, dar ingredientele au fost stabilite de prietena mea, probabil ca mama ei a pus in practica.
Si da, mama face cea mai buna mancare, chiar daca am avut privilegiul ca vreo 3 ani de zile sa fiu hranit ca un pasa de o alta femeie, cu un talent deosebit in mai multe domenii, dupa cum bine stii.
Daca vrei sa incerci mancare facuta de mine, te astept la niste brownies, daca te tin balamalele.
Poate cea mai buna placinta din lume(parerea mea :)). Chiar acum vreo 2 zile am luat de la un hypermarket un pachet de placinta de dovleac bulgareasca inghetata(de se baga la cuptor). E adevarat, nu e ca originala, dar totusi merita, a fost f buna, nu f dulce si s-a facut repede. Nice!
Mai mult ca sigur ca avea margarina in ea. Probabil si conservant.
browniess ???=)
pai daca e facuta cu zahar brun si faina neagra… se numeste brownie, nu?
Daca era din zahar alb si faina alba se numea cocaina ?
Nu am de unde sa stiu, cocaina e alba? Cocaina vine de la coca(aluat), nu? Se pune si drojdie?
Coca(aluat) si semine de in
Nu ne-am gandit si la seminte, poate data viitoare.
Cristi, te-ai apucat de gatit? :)))) Ceva asemanator faceam si eu, insa puneam si ceva tarate in compozitie…e super bun!
Am retete cu faina de migdale in compozitie in loc de faina , daca esti cuminte le sharuiesc…
ceau
imi pare foatre util ceea ce scrii tu pe blog si ma bucur ca am de unde sa invat si cine sa imi explice, insa la partea asta “Dovleacul are ceva vitamina C, E, potasiu, luteina, caroten, fibre.” as avea de spus ca vitamina C se distruge la temperatura inalta (coacerea placintei)… Ce e de facut?
Eu si cand pun zeama de lamaie in ceai astept intai ca sa fie cat mai putin fierbinte. Sau, daca vreau vitamina C , storc lamaia intr-o cana si adaug miere si apa (la temperatura camerei). Tu ce zici?
Ca intr-o placinta mai ramane si vitamna C iar eu prefer sa mananc supa de dovleac, unde ramane si mai multa.
Am cumparat ieri niste dovleac copt din piata si l-am portionat cu tot cu coaja. L-am pus in tava, simplu, fara a adauga nimic. A iesit un dovleac copt minunat, deosebit de parfumat si cu un gust dulce natural. Pentru mine este cea mai buna “placinta cu dovleac”….nadajduiesc sa gasesc din nou dovleac in piata, sa pot savura acest deliciu….desigur, in cantitati mici, pentru a nu ajunge la saturatie…
Mihaela – Brasov