Salata de ton- 2 minute- 5 RON
Mix de vegetale gata taiate(la punga), o conserva de ton, niste gorgonzolla(recunosc, sunt mofturos si pretentios + 2 RON), capere (+1 RON).
Poti scurge uleiul din cutie(mai bine) si adauga ulei de tipul preferat.
Branza nu ar trebui consumata in acelasi timp insa ii da un gust foarte bun.
Tonul poate contine substante toxice(ca toti pestii oceanici) dar este o sursa de proteine curata din alte puncte de vedere, usor de consumat si relativ ieftina.
Variantele care ajung la noi se pare ca nu ar fi chiar cele mai contaminate.
Varianta de salata “la punga” este cea mai scumpa, dar cea mai comoda.
Varianta “light ” a salatei cu ton arata cam asa: mix de salata verde, un castravete mediu, una-doua rosii, seminte de in macinate, ton in apa din conserva, dressing light de salata.
Dressing light cu iaurt: 2-3 linguri sana, zeama de la o lamaie, piper alb, un praf de sare, dupa gust
Dressing cu mustar light: 2 lingurite de mustar, 2 linguri de sana, zeama de la o lamaie, sare si piper.
Dressing clasic: o lingurita de ulei de samburi de struguri, zeama de la o lamaie, o ceapa verde – tocata marunt, marar tocat, 2-3 linguri de apa