Salată cu ton, porumb și capere
Rețetă de salată cu ton, porumb și capere
Iată o rețetă de salată cu ton simplă, rapidă și sănătoasă. Are un aport mare de proteine, carbohidrați complecși, fibre, vitamina C, omega 3.
Ton
Eu folosesc în ultima vreme ton la borcan. Ideal ar fi ton proaspăt, pe care să-l facem la abur sau la cuptor. Următorul compromis e tonul congelat, dar și acesta necesită ceva timp pentru preparare. Așa că merg pe cel la conservă în borcan de sticlă, în ulei de măsline. Ca variante avem macrou, hering, somon sălbatic.
Salata iceberg de la Eisberg
Tot pentru economie de timp, dar și pentru prospețime, gust și siguranță am salata de la Eisberg, în acest caz cea simplă, pentru că avem și alte ingrediente cu gust puternic. Altfel prefer mixul “fitness”. Tai mărunt frunzele, pentru a le mânca mai ușor. Avem astfel un plus de fibre și de volum, pentru sațietate crescută.
Porumb
Pentru prânz, dar și pentru masa de după antrenament avem nevoie de mai mulți carbohidrați, deci porumbul (de preferat tot la borcan, bio) e alegerea naturală. Exista și varianta “al vapore” de la d’aucy (fără zahăr adăugat și fără BPA/BPS în conservă). Personal îl găsesc ideal în combinație cu ton sau macrou.
Capere
Pentru gust și aport de fitonutrienți utili în producția de energie (PQQ).
Lămâie
Vine cu un aport relativ mare de vitamina C și oferă protecție la oxidare.
Pentru că am ulei de masline în conserva de ton, nu mai este necesar ulei suplimentar. Se poate merge și pe un dressing natural, varianta “oriental” dintre cele cu oțet din vin de Tokaj cred că se potrivește cel mai bine. Are ulei, deci ne asigurăm că scurgem foarte bine bucățile pe care le folosim.
Această salată cu ton poate avea diferite variante și alegem cantitățile de ingrediente potrivite pentru obiectivele noastre. Acesta este motivul pentru care nu dau și “gramajele” exacte.