Salată cu ton, porumb și năut
Salată cu ton, porumb și năut
Este o salată versatilă, pornim de la o clasică salată cu ton, în care am inclus din start mai multe ingrediente, dar fiecare poate alege dintre ele, după cum urmează:
Folosim ca bază o salată de la Eisberg, gata spălată și tăiată. Salatele Eisberg le găsiți în supermarketuri, acum cu ambaleje noi. Au diverse mixuri, încercați și alegeți ce vă place.
Ca ingrediente merg pe porumb și năut la borcan, de la d’aucy (calitate ireproșabilă, un singur standard în toată UE).
Mai convenabil, putem folosi porumb la conservă “al vapore”, pentru că aceste conserve sunt fără BPA/BPS. Nu au conservanți și nici adaos de zahăr.
Tonul (sau alt tip de pește) ar fi de preferat să fie proaspăt și făcut la cuptor, dar este prea scump. Așa că următoarea opțiune pentru mine este cel la borcan, în ulei de măsline.
Varianta “hardcore”
Salată “serioasă” (multe proteine, mulți carbohidrați): bază de salată, ton (de preferat de la borcan, în ulei de măsline, dar bine scurs), porumb, năut. Se pot adăuga: ulei de măsline, lămâie, turmeric, ceapă roșie, să stim o treabă. Eventual sare, dacă tonul nu este destul de sărat.
Varianta “medie”
Va fi o salată “low-carb”, dar care va avea un aport mare de proteine: bază de salată, ton, năut. Condimentăm cu semințe de susan, boia dulce. Eventual și piper.
Varianta “light”
Rămânem la salată și ton. Aici va fi nevoie de mai multe condimente, putem merge către pătrunjel, roșii uscate (bine scurse de ulei), iaurt.
Varianta “vegană”
Iese tonul și rămân salata, năutul și porumbul. Sursele de proteine vegetale se completează bine și adăugăm summac, muștar, ulei de măsline, oțet balsamic.