Pui mexican
Pui mexican, cu salata si legume
Nu e chiar pui mexican, dar dacă prodcătorii și-au denumit așa salatași legumele sau salata, mai adăugăm puțin ardei iute și îl trecem clasa. Mai ales că se face ușor și poate fi luat la “pachet”. Folosim o cutie specială, în care punem componentele separat, pentru a se păstra mai bine. Ne ajută și dacă mâncăm două mese din aceast “pachetel- lunch-box”. Putem mânca o parte din pui cu legumele la prânz și cealaltă parte cu salata, seara.
Ingrediente
Am folosit piept de pui bio, deja fiert, rămas de la o supă. L-am mai încălzit puțin în wok, împreuna cu legumele, puțin ulei de măsline infuzat cu ardei iute și puțină sare.
Eisberg are între mixuri și o variantă “Mexico mix”, cu puțin porumb. E utilă în diverse salate rapide, ingredientele fiind deja tăiate și spălate. Deci, măcar pentru nume, o încludem în rețeta de pui mexican, datorită porumbului.
Chiar dacă legumele de la borcan sunt deja fierte (pot fi mâncate și direct), amestecul de gusturi e realizat mai bine când le încălzim puțin împreună cu o sursă de grăsime și celelalte ingrediente. Acum se găsesc în supermarketuri și variantele “la borcan”, fără conservanți sau aditivi, de la d’aucy.