Salată de toamnă romană
Salată de toamnă
Cu această salată de toamnă ne vom aduce aminte de vară, ingredientele fiind “mediteraneene”. Bogată în proteine și grăsimi sănătoase, este și o salată “raw” (crudă), însă nu e și vegană. Cum la Roma cresc smochini și portocali pe stradă și cum bresaola e o specialitate italiană, m-am gândit că voi face această salată de toamnă cu gândul la Cetatea Eternă.
Bresaola este o carne de vită crud-uscată, de o calitate deosebită. Concentrația de proteină este mare, la fel și aroma, puternică. Deci este nevoie de o cantitate mică pentru a da salatei valoarea nutritivă și gustul delicios. Oțetul balsamic este sursa de acid potrivită în acest amestec.
Ingrediente
Ca întotdeauna, îmi place să fac de fiecare dată altă salată, deci nu am “cantități fixe”. Dar fiecare dintre noi își poate folosi bunul gust (la propriu, gustați și ajustați) și bunul simț.
Baza este o salată de la Eisberg: salată iceberg, varză roșie, morcov. Nucile și semințele pot fi de diverse tipuri, avem însă grijă să le rehidratăm pe cele foarte uscate (migdalele).
Combinația de smochine proaspete (dulci) cu bresaola (tot dulceagă) și oțet balsamic este delicioasă. Nu pun piper și nici parmezan în această combinație. Dar poți adăuga dressing-ul sau condimentele preferate.