Omletă cu rucola
Omletă cu rucola și porumb
O omletă cu rucola poate fi un mic-dejun consistent și sănătos, din mai multe puncte de vedere. Am pus porumb, ca sursă de carbohidrați complecși. Rucola, pe lângă fibre, are un efect pro-androgenic, de susținere a “sănătații sexuale masculine”. La femei va ajuta la reducerea retenției de apă. Secretul
Caperele sunt adăugate atât pentru gust (sunt murate, acrișoare). Conțin un fitonutrient cu totul special (prezent și în pătrujel), se numește PQQ și acționează asupra mitocondriilor (în tandem cu mai cunoscuta coenzima Q10). Ajută la producția de căldură și la slăbire.
Ingrediente și mod de preparare
Ingrediente necesare: ouă, porumb, rucola, capere, ulei, sare, piper.
Calitatea ingredientelor este importantă, pentru fiecare dintre ele (ouă, porumb, rucola, ulei) găsiți articole speciale aici pe blog care explică modul de cumpărare și preparare.
Pentru conserve (și porumb) folosesc d’aucy (calitate foarte bună, am vizitat inclusiv fabrica). Pentru rucola, Eisberg rămâne alegerea cea mai sigură. Este gata spălată. Atenție: există pe piață și variante nespălate, citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj.
Punem ouăle într-un bol, amestecăm caperele, porumbul. Rucola o pun la final. Ținem focul foarte mic, pentru ca omleta să capete o culoare aurie. Avem cele două variante: o lăsăm să se coacă puțin și apoi o întoarcem pe toată sau o amestecăm permanent (nerecomandat în acest caz, din cauză că frunzele s-ar putea aglomera în cocoloașe).
După ce o întoarcem, oprim focul și punem un capac. Se va găti bine pe ambele părți. Se poate servi cu un sos de roșii sau poate fi mâncată ca atare. Dacă este pentru copii, atunci înlăturăm orice părți arse.