Salată cu somon și quinoa
Salată cu somon și quinoa
O salată cu somon și quinoa este ușor de făcut, rapidă și potrivită în orice moment al zilei. De exemplu, pentru mine a fost un mic dejun de sâmbătă. Ingredientele sunt toate disponibile gata (sau aproape gata) de mâncat: salata Eisberg, somon marinat (gata feliat), ardei, tulpină de țelină, lămâie, sare, piper și vedeta: quinoa “al-vapore” de la d’aucy.
Avantajul este că nu mai ai zeamă de scurs și nu mai pierdem timpul să fierbem quinoa. Pentru a-i pune în valoare aroma trebuie întâi spălată, apoi înmuiată și fiartă. Fix cum vrei să iți petreci week-end-ul. Sau mai bine o iei gata făcută. Mai ales că d’aucy are standard unic în EU (adică nu face produse mai proaste, special pentru noi, așa cum umblă vorba despre alții). De ceva timp conservele lor sunt BPA-free (nu conțin BPA și nici BPS), deci sigure pentru copii.
Somon feliat
Somonul este deja fiert și feliat, dar îmi place să desfac pachetul și să îi adaug zeamă de lămâie înainte să mă apuc de aranjat celelalte ingrediente. Astfel se marinează, mai ales dacă îl tăiem în fâșii subțiri. Sigur că este de crescătorie (deși se găsește și sălbatic). Dar și la acesta, calitățile sunt diferite. Acesta era perfect.
Adaug puțin ulei de măsline, sare, piper (sau orice condiment, la alegere, mă gândema la ceapă, dar ies la prânz în oraș și parcă nu aș vrea să-i țin la distanță). Deci o salată cu somon în care adăugăm și ceapă ar merge mai bine seara.