Creveți cu orez
Creveți cu orez
Creveții sunt un aliment foarte potrivit în diete, o proteină ușor diegerabilă, fără grăsime. Astfel este mult mai simplu să ne calculăm aportul de nutrienți. Și sunt foarte buni la gust, dacă știm să-i alegem și să-i gătim. Folosesc un “pressure cooker” de la Heinner, care înlocuiește toate celelale aparate de gătit pe care le-am avut până acum: oală sub presiune (timp mai scurt de gătit, frăgezire mai bună a cărnii), steamer, slow-cooker, cuptor etc. Face chiar iaurt sau pâine.
Produsele HEINNER pot fi gasite in retelele magazinelor partenere din toata tara (click pentru listă): http://www.heinner.ro/suport/magazine

Ingrediente
Pornim de la creveți cruzi, nefierți. Da, sunt decongelați dar se comportă mult mai bine la gătit și aceștia aveau o calitate foarte bună. Alte ingrediente: roșii, usturoi, unt (din plin, după posibilități), ulei de măsline, apă (sau un vin alb de calitate). I-am gătit fără sare suplimentară, ei având o anumită cantitate adăugată la procesare. I-am pus pe programul “fructe de mare”.
Înainte să fie gata cu câteva minute adăugăm pătrunjel tocat.
Rezultă așa ceva, un deliciu. Se formează o supă foarte gustoasă, pe care o vom folosi la fierberea orezului, care va fi garnitura acestei rețete. Deci scoatem creveții, scurgându-i bine și apoi adăugăm orez.
Garnitura de orez la creveți
În zeama rămasă adăugăm o treime de volum de orez. Vasul fiind gradat, la “3 cups” am pus 1 “cup” de orez. Aparatul are si program de orez, s-a potrivit perfect. Poate fi lăsat și puțin la “caramelizat”, ca o paella. Avand suprafață antiaderentă nu necesită neapărat amestecare, deși e bine să-i aruncăm câteva priviri și să folosim o paletă de plastic sau de lemn.
Proporția de nutrienți se stabilește în funcție de necesarul fiecăruia, se pot mânca mai mulți creveți sau mai mult orez sau se poate renunța la orez și se adaugă mai mult unt la sos, care va fi lăsat să scadă, fără să adăugăm apă suplimentară.