Salată cu creveți și avocado
Salată cu creveți și avocado
Salata cu creveți și avocado este o formulă exotică, delicioasă, cu aport de proteine, grăsimi sănătoase și fibre. În această perioadă găsim avocado bun, de calitate, relativ bine copt. Mare partre dintre antioxidanți se află imediat sub coajă, așa că scobim cu o lingură din interior, nu curătăm coaja din exterior, ca la măr.
Ingrediente
Este de peferat să folosim creveți cruzi (au culoare gri, nu portocalie, ca cei prefierți). Îi tragem la tigaie în ulei de măsline (atenție la temperatură) cu usturoi și puțină sare. Cei din imagine sunt decorticați, ceea ce îi face mai ușor de mâncat, evident.
Având multe gusturi puternice va fi suficienă o bază de salată iceberg de la Eisberg România, gata spălată și tăiată.
Pentru cine doreste și carbohidrați, recomand porumb la borcan sau “al vapore”, de la d’aucy (conserve fără BPA). La fel și ardeiul roșu completează bine rețeta.
Dressing
Din lichidul pe care îl lasă creveții, avocado și zeamă de lămâie facem un dressing foarte gustos. Bucățile mai mari de avocado pot rămâne așa în salată.