Salată cu dovleac, pui și gutui
Salată de toamnă cu dovleac și gutui

E sezonul dovleacului și m-am inspirat dintr-o salată găsită în Budapesta, tot de la Eisberg. Vă propun câteva arome de toamnă: dovleac și semințele sale, semințe de floarea soarelui și dressing de gutui. Am preferat un dressing gata făcut din gutui, cu oțet din vin de Tokaj, pentru că este curat, fără conservanți sau arome artificiale.
Salata este bogată în proteine (piept de pui), grăsimi sănătoase (semințe crude) și fibre. Este o salată low-carb, potrivită pentru diete și în special pentru seară.
Piept de pui
Este un ingredient banal, unde sursa este foarte importantă. Are avantajul că se face ușor, e gustos și ieftin. Sigur că dacă tai un pui de la tine din ogradă e cel mai bine, dar m-am mulțumit cu unul rotisat, direct din supermarket. Asta ne permite să mâncăm relativ sănătos, dar foarte comod, ieftin și rapid.
Sos de gutui
Am ales gutui pentru că au un gust cu totul special, pus în valoare de oțetul din vin de Tokaj. Aceste sosuri se găsesc tot în supermarket, lângă salatele de la Eisberg. Oțetul este un conservant natural, deci nu au nevoie de chimicale.

