Rață pe varză
Rață pe varză
Ingrediente
Primul și cel mai important: pulpa de rață. Pentru varză am mers pe scurtătură cu o salată “coleslaw” de la Eisberg (fix varză cu morcov și puțină ceapă), pastă de roșii (cam 50g la 250g de varză), paprika (boia dulce, 10-15g), ulei de măsline (15ml), cimbru 2g), sare, piper. Toate cantitățile pot fi ajustate după gust și preferințe. Ideal este să avem și varză murată, pentru un gust mai acrișor.
Preparare
Am frecat pulpele de rață cu boia, cimbru, sare, piper și puțin ulei de măsline. Le-am lăsat să stea cât am început varza.
La acest aparat de gătit de la Heinner (click pentru detalii) există diferite programe, înclusiv pentru prăjit, fiind un “multicooker” și vas sub presiune în același timp. Am pus ceapa în ulei, apoi paprika, sare și pasta de roșii. Când se omogenizează adăugăm varza, pe care o călim câteva minute, amestecând bine.
Apoi punem pulpele de rață, aproximativ 250ml de apă și le lăsăm la gătit (am ales programul “cuptor”). Completăm cu apă dacă e nevoie. Ne mai uităm la ele din când în când. Am lăsat pulpele cu pielea spre fundul oalei până la urmă, pentru a se carameliza puțin, dând un gust mai bun. Ulterior nu am mancat pielea și nici grăsimea evidentă.
A fost testată și a avut gust de rață pe varză adevărată.