Supă de dietă- mix de la Eisberg

Această supă de dietă are la bază mixul special de la Eisberg (varză, morcov, ardei gras roșu, praz, kale și țelină). Seamană cu celebra “supă de varză” de pe vremuri. Aceste mixuri sunt o idee bună (l-am găsit pe acesta în Mega Image) pentru că reprezintă curățenie și economie de timp în bucătărie (nu mai ai resturi, nu mai murdărești ustensilele).

Se face simplu: opărim practic conținutul pungii în apă încălzită în prealabil, ca un ceai. Nu fierbem prea mult legumele, pentru că vrem să le păstrăm calitățile nutritive. Deci dacă am început cu salatele Eisberg “din pungă direct în farfurie” acum am ajuns la “din pungă direct în oală”.

Beneficii
Avantajele unei supe în dietă sunt multiple: volumul mare și caloriile puține, hidratarea suplimentară, digestia ușoară, senzația de sațietate bună dată de lichidul cald.
Ingredientele: varză (detoxifiant, antiestrogenic), morcov, ardei gras (sursă de vitamina C), praz, kale (antiestrogenic), țelină (pro-androgenic, antiestrogenic). Sigur că toate au și minerale, vitamine, antioxidanți. De ce e important efectul detoxifiant și antiestrogenic? Estrogenul este hormonul “feminin”, dar a cărui acțiune este imitată și de diverse substante chimice (xenoestrogeni). Detoxifierea lor și contracararea efectelor binecunoscute (retenție de apă, lipsă de energie, îngrășare, celulita, depresie etc.) este foarte importantă.
Poate un compus din crucifere (varză) să ajute detoxifierea? Da, după cum arată argumentele din link-urile de mai jos. Deci da, detoxifierea poate fi îmbunătățită cu ajutorul acestor alimente. Inclusiv pentru prevenirea cancerului (în special de sân). Asta este realitatea, nu negarea existenței detoxifierii sau a metodelor de a ajuta organismul.
https://lpi.oregonstate.edu/book/export/html/500
“Increasing the activity of biotransformation enzymes is generally considered a beneficial effect because the elimination of potential carcinogens or toxins is enhanced.”
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4354933/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12840226
Alte ingrediente
Fiind o supă de legume este automat bogată în fibre, dar săracă în grăsimi și proteine. Deci trebuie să avem cel puțin sursa de proteine. Putem merge spre proteine vegetale (năut, fasole) sau animale (pui, ou). Dacă e o dietă de “dezumflare” atunci nu mai punem sare.
Puțin ulei de calitate adăugat la final poate crește asimilarea unor nutrienți iar gustul puternic pe care îl caută cei obișnuiți cu alimente procesate poate fi obținut cu puțin sos de soia.
