Atmosferă protectoare
Ce este o atmosferă protectoare?
Mă refer aici în special la salatele de la Eisberg pe care le folosesc în rețetele mele. Atmosferă protectoare înseamnă că în pungă avem un amestec de gaze special dozat pentru a menține salatele proaspete. Sunt doar gazele din atsmoferă, dar în altă proporție. Mai puțin oxigen, mai mult azot, mai mult dioxid de carbon. Astfel, metabolismul celular este foarte mult încetinit, salatele fiind proaspete o perioadă mai lungă de timp.
Deși cuvântul “gaze” sună ciudat, aparatul care produce “atmosfera protectoare” ia azotul pur și simplu din aer, nu sunt alte “gaze” străine în pungă. Un alt gaz este oxigenul. Deci doar ce găsim în atmosferă (ce respirăm zi de zi), dar în altă proporție.
Atmosfera din fabrică este purificată cu filtre speciale, fiind mai curată chiar și decât aerul de munte. Pentru fiecare mix de salată există o formulă specială a atmosferei protectoare.
Important: la Eisberg nu se folosește clor pentru dezinfectarea salatelor. Deci repet: nu se folosește clor pentru dezinfectarea salatelor. Alegeți inteligent și informați-vă corect!