4 rețete de post, cu linte
4 rețete de post, cu linte
Mâncăm linte ca sursă bună de proteine (vegetale), alături de fibre, vitamine (grupul B) și minerale (fier, potasiu).
Calitățile principale sunt că dă o senzație de sațietate bună și ajută la controlul glicemiei. Diabeticii și “prediabeticii” au frecvent probleme în post, din cauza aportului mare de carbohidrați, inerent unei diete exclusiv vegetariene.
Pentru că mulți oameni au probleme cu digestia leguminoaselor (balonări), recomand să folosiți enzime digestive cu spectru larg, care pot ajuta. ChewyZymes de la Now Foods sunt masticabile (au gust bun) și ușor de luat în timpul sau imediat după masă. Click pe imagine pentru a comanda.
Iată 4 rețete de post, cu linte. Click pe imaginile de mai jos pentru a ajunge la articolele unde sunt explicate rețetele.
Supă-cremă de linte, clasică
Caldă și aromată, bună inclusiv pentru diminețile mai reci. Click pe imaginea de mai sus pentru rețetă. Se face rapid și satură foarte bine. Poate fi mâncată goală sau cu pâine crocantă de secară (în loc de crutoane). Află din articol cum ajutăm digestia.
Supă cu spanac
O metodă alternativă pentru a prepara supa, mai rapid și cu beneficii nutriționale mai mari. Se poate face și “la rece”, fără să fie nevoie de fierbere (lintea este deja fiartă). Click pe imaginea de mai sus pentru rețetă.
Rețetă de salată, cu linte și nuci
Salată sănătoasă, cu tentă low-carb, foarte rapidă (folosim salată gata spalată de la Eisberg și tăiată, linte “al-vapore” de la d’aucy). Aceste conserve nu au BPA și sunt fabricate după o tehnologie avansată. Poate fi o cină gustoasă. Click pe imaginea de mai sus pentru rețetă. Pentru varianta de post renunțăm la parmezan.
Mâncare de linte cu orez
Combinație de ingrediente relativ ieftine, care formează proteină completă, bună pentru prânz. Poate fi mâncată caldă sau rece. Click pe imaginea de mai sus pentru rețetă.
Aceste rețete de post se pot adapta în funcție de ingredientele disponibile. În loc de linte putem folosi fasole, mazăre, năut. În loc de orez putem folosi porumb, quinoa, hrișcă. De asemenea, condimentele preferate le pot înlocui pe cele menționate aici.