Salată cu friptură
Salată cu friptură sau friptură cu salată?
Aceasta este întrebarea. Ce cantități de carne sunt relativ sigure pentru consum, mai ales atunci când vorbim despre grătar, ca metodă de preparare. Sigur că marinarea cărnii, evitarea fumului și menținerea unor temperaturi cât mai scăzute ajută la prevenirea formării compușilor toxici. Dar ei oricum se vor forma, într-o oarecare cantitate. Aici intervin condimentele și salata, prin efectele antioxidante, neutralizante și prebiotice. O floră intestinală bine întreținută va preveni atât asimilarea substanțelor dăunătoare gata formate cât și producerea altora noi, în tubul digestiv.
Citește și Cinci secrete pentru un grătar mai sănătos.
După cum se observă, am un grătar electric (deci fumul de la lemne/cărbuni e scos din ecuație) și are opțiune de reglare a temperaturii. Foarte important: înainte de folosire curățăm grătarul bine, dar NU cu slănină (care duce la formarea altor compuși toxici).
Click pe imagine pentru informații suplimentare și ofertă de preț foarte bună pentru acest grătar de la Heinner Electrocasnice, de care sunt foarte mulțumit. Pe lângă reglarea temperaturii și modul de lucru mixt (închis sau deschis) are și funcție de păstrare la cald.
Salata
Pentru că este vară, am pornit de la o “salată de vară” de la Eisberg, deja spălată și tăiată (mă ajută să economisesc foarte mult timp). Am adăugat o nouă sursă de antioxdanți, sfecla roșie. Conserva de la d’aucy este fără BPA (deci sigură) și are puțin oțet, dovedit știintific util pentru efectele enumerate mai sus.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3704564/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/29053003/
Cu cât salata este mai colorată și mai diversă, cu atât mai bine.
Salata poate fi pusă direct lângă friptură sau oferită într-o cantitate generoasă, într-un castron separat. Pentru că trebuie să mâncăm salată cu friptură, nu friptură cu salată. Adică o cantitate semnificativ mai mare de salată. Nu două frunze la jumătate de kilogram de carne ci invers: jumătate de kilogram de salată și două înghițituri de friptură.
Comentarii
Salată cu friptură — Niciun comentariu
HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>