Friptură cu fasole verde și usturoi
Friptură cu fasole verde și usturoi
O combinație clasică de vară, care îmbină carnea (sursa de proteine, fier, zinc, carnitină, creatină, carnosină) cu fasolea verde trasă la tigaie cu usturoi. Dacă alegem o carne mai ușoară (pui, curcan) se poate mânca și rece.
Fasole verde (și albă)
Am tras ușor la tigaie fasolea cu puțin ulei de măsline și usturoi. Este o garnitură bogată în fbre, dar cu puține calorii. Este utilă atât ca atare (pentru că vara avem alte surse de carbohidrați în dietă) cât și lângă orez, cartofi, paste (fibrele conținute reduc impactul glicemic).
Ideal este să avem fasole proaspătă, dar, cum acest lucru este mai greu, am întotdeauna câteva conserve fără BPA de la d’aucy pe care le pot include în rețete foarte rapid (fiind deja fierte). Aleg produse de calitate, mai ales ca d’aucy are standard unic în toată UE.
Friptura
Folosesc un grătar electric de la Heinner (click pe imagine pentru informații suplimetare). Pot regla temperatura și nu mai există fumul cancerigen de la cărbuni care să contamineze mâncarea.
Combinația poate fi o soluție și pentru un “grătar pe terasă” sau în aer liber, ca alternativă la “friptură cu salată”. Se poate amesteca fasolea într-un castron cu mujdei deja făcut de acasă, fără a fi nevoie de preparare termică suplimentară. Este oricum mult mai sănătoasă și hrănitoare decât “legume pe grătar”.