Salată după petrecere
Salată după petrecere
Iată ce ai putea mânca după petrecere, în loc de shaorma. În loc de multă sare, carne arsă și sosuri chimice avem o salată foarte simplă. Cât ai fi stat la coadă la shaormerie, te oprești la un Mega (sunt câteva non-stop în București) sau la orice alt magazin, iei ingredientele și dai o șansă corpului să se odihnească mai bine și să se refacă după distracție.

Ingrediente
Salată (am folosit un “fitness-mix de la Eisberg): fibre (prebiotice), antioxidanți, hidratare.
Fasole roșie (d’aucy “al-vapore”, fără lichid, poate fi pusă direct în bol): proteine vegetale, alcalinizare, fibre, antioxidanți.
Quinoa: carbohidrați complecși, antioxidanți.
Caju (sau semințe de cânepă): magneziu (ajută relaxare), grăsimi sănătoase, fibre, alcalinizare.
Iaurt: probiotice, proteine ușor asimilabile, hidratare. E în loc de ulei și oțet, de care nu mai avem nevoie acum.
Mod de preparare
Pasul 1 și singurul: punem ingredientele într-un bol. Mestecăm bine.
Evident că este o salată de seară pentru orice altă zi, mai ales la cei care, în această perioadă mănâncă prost. Adică prea multă carne arsă (grătar), prea puține fibre, prea multe alimente nesănătoase, în general. Și care beau alcool. Prebioticele și probioticele ajută la refacerea florei intestinale care este afectată negativ de băutură. Inclusiv de bere.
 
        


