Rețete cu conserve
Ce facem cu atâtea conserve cumpărate ca provizii pentru apocalipsă?
O parte vor trebui păstrate, alături de celelalte lucruri utile în caz de cutremur, inundatii, epidemii etc. Dar o parte le vom folosi în rețete sănătoase, de care ne vom bucura în perioada următoare.
Pentru că am o colaborare cu d’aucy (producător de conserve de calitate) găsiți aici pe blog nenumărate rețete, dintre care vă recomand câteva. Le puteți folosi și pe viitor, ca parte a unei diete sănătoase. Nu conțin conservanți și aditivi de sinteză, te ajută cu economia de timp și aduc proteine, fibre, antioxidanți.
Despre beneficiile conservelor am scris aici (și despre beneficiile de a alege calitatea d’aucy).
Click pe imaginile de mai jos pentru rețete sau căutați rețetele aici pe blog, sunt destule, de toate felurile (inclusiv de post), pentru toate gusturile.
Lintea reduce glicemia și poți face o salată cu nuci/semințe.
Am văzut că mulți oameni și-au făcut și rezerve de ouă, dar sunt perisabile și trebuie mâncate mai repede, așa că recomand această rețetă de omletă cu porumb și măsline și roșii uscate. Sau orice legume mai aveți prin casă.
Ouăle fierte țin o perioadă foarte lungă de timp (în fridiger sau chiar la temperatura camerei), deci iată o utilizare pentru ele: salată cu ou și sfeclă roșie.
Fasolea roșie este gustoasă și ține bine de foame iar fibrele ajută sănătatea tubului digestiv, esențială pentru imunitate. Am combinat-o aici cu quinoa, dar puteți folosi și orez sau grâu fiert.
Carnea este și mai perisabilă, așa că putem folosi carne tocată pentru un chili con carne, pornind de la o conservă de fasole roșie. Îmi place să am și niște ochiuri lângă.
Pentru cine are carne “pe stoc” merge bine această combinație de pui cu năut și quinoa.
Supă cremă de linte, ușor de făcut, la blender. Pentru digestie îmbunătățită adăugăm chimen.
Sau un fel de mâncare simplu și ieftin, de post: mazăre cu cartofi. Ține bine de foame.
Ceva mai special, o fasole cu bob mare, în salată. Poate fi și fasole obișnuită (dacă ați cumpărat uscată și o fierbeți acasă), cu ceapă, puțin oțet balsamic.
Dacă aveți și ciuperci la borcan merg bine cu năut și cu orice legumă verde.
Ar mai fi combinațiile de ton cu porumb, deserturile cu spelta sau variantele clasice de hummus, fasole, mazăre.