Fasole păstăi, cu sos de roșii și usturoi
Fasole păstăi
O mâncare de fasole păstăi este excelentă de vară, foarte ușor de combinat cu o carne de pui, curcan sau vită pentru un aport suplimentar de proteină. Sigur că usturoiul este binevenit, iar eu am adăugat și suc de roșii, pentru mai multă savoare.
Fasolea păstăi are o cantitate mare de fibre și una decentă de proteine, pentru o legumă “verde” și proaspătă. Din imagine se vede că am avut direct din grădină, de la țară. Deci mai mult decât “bio” pe hârtie, este cât de curată se poate. Față de cea “industrială” are dezavantajul că este ceva mai tare și trebuie fiartă mai bine. Soiurile noi nu mai au “ațe”, deci sunt mai ușor de pregătit.
Cum am gătit-o?
Simplu: am fiert-o direct în suc de roșii (da, “bio” și el), cu puțină sare. După cum spuneam, fiind din grădină, trebuie fiartă ceva mai bine așa că am folosit multicookerul pe care îl am de la Heinner, care funcționează și ca oală sub presiune. Asta reduce mult timpul de fierbere și o face mai fragedă. Acest aparat de gătit (click pentru detalii pe imaginea lui, de mai sus, e la ofertă) este foarte versatil: se pot regla timpul, temperatura și se pot alege diverse programe, de la prăjire și fierbere până la coacere de prăjituri și preparare de iaurt în casă.
Dacă fasolea păstăi nu mai e în sezon, e și mai simplu: avem fasole păstăi de la d’aucy (conservă fără BPA) și e nevoie doar să fie încălzită puțin, cu restul ingredientelor.
Alte ingrediente
Am pus puțin ulei de măsline (ajută la asimilarea licopenului și carotenoizilor). Alte sugestii de la cititori sunt: smântână, pătrunjel, ardei, mămăligă (lângă), ou, mărar, cartofi sau chiar maioneză.