Salată cu semințe de pepene
Semințe de pepene
Sunt partea cea mai utilă din acest fruct de vară. Conțin o cantitate mare de fibre și magneziu, care altfel este deficitar în dieta celor mai mulți dintre noi. Alte surse sunt frunzele verzi (dar trebuie să mâncăm o cantitate mare) sau semințele de cânepă și nucile caju (ambele scumpe și mai greu de găsit).
Cum le preparăm?
Avem mai multe variante: le prăjim ușor (recomand un aparat de prăjire cu aer, nu prăjire în ulei), le uscăm și le măcinăm (pot fi apoi incluse în diverse compoziții de biscuiți, batoane de casă) sau le încolțim (germenii conțin și cantități mari de vitamine, antioxidanți).
Sau… le mâncăm direct, odată cu pepenele. Trebuie mestecate bine, fiind foarte bogate în fibre.
Salată cu semințe de pepene
Am pus aici salată Bacio de la Eisberg, găsită acum și în Lidl, unul dintre magazinele unde găsim și multe alimente bio (legume, fructe și chiar carne), la prețuri decente. Prima dată m-am întrebat și eu, ca omul, ce înseamnă “scarolă”… înseamnă Cichorium Endivia, adică un tip de salată, numită așa în italiană. Bună pentru detoxifierea bilei.
Le-am ținut în apă cu puțină sare (puteți adăuga și boia dulce sau alte condimente), apoi le-am uscat în friteuza fără ulei (nu le-am lăsat să se prăjească). Da, aparatul de la Heinner (click pentru detalii) este în principal pentru prăjit cartofi, “fără ulei”. Adică să ai textura crocantă dar cu foarte puțină grăsime adăugată. O prăjire mai sănătoasă.
Noi facem cu el practic orice se pretează sau “cere” să fie crocant, inclusiv cârnați sau mici. Rămân mult mai suculenți și excesul de grăsime nu provoacă fum, pentru că putem regla atât temperatura cât și timpul. Se oprește singur.
Este o salată de seară, pentru că magneziul ajută la relaxarea musculară și contribuie la un somn odihnitor. Brânza oferă proteine cu asimilare lentă, care vor ține bine de foame, până te culci.