Friteuză fără ulei de la Heinner
Friteuză fără ulei
Update după două luni de folosire intensivă pentru această friteuză fară ulei de la Heinner HAF-1250BK (practic zilnic). Am gătit practic orice, de la friptură de vită la castane și de la legume la pere “caramelizate”. O folosim inclusiv în loc de prăjitor de pâine. Pe lângă multicooker (care se pretează mai bine la preparate cu lichid), a devenit parte din bucătăria noastră, înlocuind aragaz, cuptor etc.
Alimentele prăjite au o savoare deosebită: se produc substanțe aromatice și crusta crocantă le face să fie preferate de către mulți dintre noi. Unii însă le evităm pentru că știm despre ele că sunt nesănătoase. Aici e o discuție lungă, dar temperaturile mari și “încărcarea” cu ulei (deci și calorii) sunt cele două componente esențiale.
Dezavantajele prăjirii sunt, în mare parte, anulate, de folosirea aparatelor moderne pentru gătit, cum este și o friteuză fără ulei. Poți regla bine temperatura și timpul, iar cantitatea de ulei poate fi neglijabilă. Vor fi, de fapt, “coapte”, dar vor fi și crocante, fiind “uscate” de curentul de aer. Chiar și pentru cârnații din imaginea de mai jos, excesul de grăsime din ei se va scurge în cuvă.
Deci un astfel de aparat este util și într-o dietă de slăbire, nu doar pentru mâncatul sănătos, în general.
Această friteuză fără ulei pe care am primit-o spre testare de la Heinner Romania are un preț foarte bun și am observat că este foarte comodă (ocupă puțin spațiu), ușor de spălat și nu prea mai scoate fum/miros în casă. Click pe imagine pentru detalii și comandă.