Creveți cu fasole
Creveți cu fasole
O rețetă mai deosebită, de inspirație mediteraneană, care combină alimente de vară (legume) cu alimente marine (creveți) și fasole cu bob mare, foarte populară și ea în această zonă geografică. Gustul este deosebit și avem o cantitate mare de proteine, este o combinație foarte sățioasă și bogată nutritiv. Are avantajul că poate fi mâncată și rece.
Ingrediente
Bineînțeles, pornim de la creveți decorticați. Prefer să iau sălbatici, proaspeți (dar merg și congelați), nefierți, pe care să îi curăț acasă, pentru a fi mai ușor de mâncat, păstrând mult mai bine savoarea. Mai pot fi adăugate și alte fructe de mare: calamar, caracatiță, midii, vongole. Eu iau aceste ingrediente de la o pescărie care aduce special din Spania, direct de la piața de pește (La Pescaderia by Alioli, au acum magazin și în Mega Image Băneasa).
Fasolea cu bob mare este un ingredient foarte popular în bucătăria grecească, dar, paradoxal, este soiul tradițional european, cele cu bob mic fiind aduse de peste Ocean. Conserva de la d’aucy este unică pe piață, nu are conservanți și nici BPA. Se digeră foarte bine, fiind procesată special pentru asta. Dacă nu găsiți în supermarket puteți comanda pe emag (click pentru a putea comanda).
Legumele: punem ce avem “de sezon”, aici roșii, tulpină de țelină (sporește savoarea cu foarte puține calorii), poate niște usturoi sau ceapă, dacă preferați.
Mod de preparare:
Ideal este să gătim pe rând ingredientele: legumele merg trase ușor la tigaie cu puțin ulei de măsline, fructele de mare fierte și apoi amestecate toate cu fasolea, care este deja fiartă, are nevoie doar să fie încălzită, pentru a se “contopi” aromele.