Salată cu fasole și roșii
Salată cu fasole și roșii
Această salată cu fasole este o salată “de urgență”, din ingrediente găsite pe loc, pe care am făcut-o în vacanță.
Avem cu noi tot timpul câteva conserve, pentru a ne putea completa alimentația sănătoasă atunci când suntem pe drum sau ajungem seara târziu la hotel. Prefer să fac așa decât să ajung la un compromis de tip junk-food sau “sandwich din benzinărie”.
Am găsit pe marginea drumului în Turcia roșii, castraveți și pătrunjel, proaspete. Mai aveam un borcan cu anghinare murată, ceva cu totul deosebit, care a completat foarte bine gustul. Măslinele sunt obligatorii atunci când mergem în zona Mediteranei.
Sursa de proteine este fasolea albă, pe care o luasem cu noi de acasă, alături de alte conserve de la d’aucy (se găsesc în supermarketuri dar pot fi comandate și pe emag, click pentru lista completă de produse). Observăm pe etichetă că nu are conservanți sau zahăr adăugat. În plus, conserva este fără BPA, ceeace o face sigură și pentru copil.
De ce o salată?
Drumurile lungi cu mașina reprezintă un stress pentru organism, la fel și radiația solară. Deci alegem alimente bogate în vitamine, minerale, antioxidanți. Facem salate cu potențial alcalinizant, care ajută și la hidratare. Pentru șofer este mult mai bine decât prăjeală, pâine, mezeluri.
În zilele următoare am folosit celelalte ingrediente, mai ales că cele mai multe au fost “al vapore”, deci pot fi puse direct în castron, fără a fi nevoie de scurgere.