Vegan shakshuka
Vegan shakshuka
Da, vegan shakshuka, adică mai mult linte cu legume, dacă vrem să vorbim românește. Shakshuka e un fel de mâncare “magrebian” (foarte popular printre “levantini” datorită otomanilor), cu legume și ouă. Deci niște ouă ochiuri făcute în legumele trase la tigaie. Dar fără a pune capacul, după cum am fost învățat de cineva care a mâncat acasă, de mic.
Cu diverse variații (inclusiv carne sau brânză) și condimente (recomand ras-el-hanout, pentru simplificare), se face rapid și este foarte gustoasă. Este însoțită de lipie, cu care merge sâ întingi în sos.
De post
Pentru meniul de post FitFresh (se poate comanda în București) am înlocuit ouăle cu linte, ca sursă de proteine. Restul legumelor sunt: roșii, ardei, ceapă. Putem pune și usturoi, diverse condimente, inclusiv coriandru sau pătrunjel proaspăt la final.
Mod de preparare: tragem legumele la tigaie în ulei de măsline (da, extravirgin) și apoi le amestecăm cu linte gata fiartă (am folosit de la d’aucy pentru că avem conserve fără BPA și lintea este foarte bună la gust și aspect.
Am copt și câteva ciupercuțecu suc de roșii, pe care le-am adăugat deasupra, pentru a ține loc de ouă, măcar vizual. Combinația este delicioasă.