Porc cu varză
Porc cu varză
Simplu. Rapid. Gustos. Sănătos. Americanii îi spun porcului “the other white meat” (cealaltă carne albă), în contrast cu cea roșie, suspectă de efecte negative asupra sănătății (în statistici în care e băgată la grămadă cu cea procesată). E încă un fel de vară afară așa că am ales o carne slabă (mușchiuleț de porc) și varza rămâne sub formă de salată. Fiind și un fel de toamnă, dar și timp de dietă, nu am mai făcut mămăligă ci am pus câteva boabe de porumb în salată.
Mușchiuleț de porc
Am ales unul românesc (am găsit la ofertă la Freshful by eMAG) și l-am marinat puțin cu un mix de condimente, ulei de măsline, usturoi. Aici au fost: boia dulce și iute, oregano, cimbru, rozmarin, piper. Uscate, dar am adăugat ulterior niște cimbru proaspăt, că dă bine la poză. Grăsime e puțină spre deloc, deci nu ne facem griji despre calorii și nici despre colesterol, pentru că l-am preparat la temperatură medie, o perioadă mai lungă de timp. Metoda este să îl băgăm în cuptorul încins, așteptăm să se “sigileze” și apoi reducem temperatura și ne apucăm de salată.
Salată de varză
Varza e un aliment de toamnă, cu multe beneficii. Pentru economie de timp eu aleg variante gata spălate și tăiate, cum este acest mix “Dacia” de la Eisberg. O frec cu sare, dau cu oțet, un strop de ulei de măsline și adaug niște boabe de porumb. Aici porumb bio, de la borcan, fără zahăr, fără conservanți.
Merge bine de prânz, fiind o carne care se digeră mai greu. Dar merge și seara, după antrenament, chiar cu o mămăliguță pentru cei care merită. Adică au făcut un atnrenament serios.